Кожният и белодробният диспансер могат да бъдат закрити през септември
Кожният и белодробният диспансер могат да бъдат закрити през септември / netinfo

Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и Центъра за кожно-венерически заболявания могат да бъдат закрити през септември заради дългове, стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет, при разглеждането на докладната за приемането на годишните счетоводни отчети за 2011 година на общинските търговски дружества. Кметът Георги Иванов поясни, че е имало намерение да се внесе в местния парламент предложение за закриването на двата диспансера, но е било решено да се направи опит за изправянето им на крака, което е включвало и смяната на ръководителите. Ако в началото на есента има подобрение, ще останат, ако не - ще ги закрием, заяви кметът.

Да бъде открита целодневна детска градина в Хасково на ул. „Пловдивска" 1 от 1 септември, решиха още местните законотворци. Името на новото детско заведение ще бъде „Ежко Бежко". Предложението за закриване на целодневната детска градина „Патиланци" в село Корен бе оттеглено, поради очакване за повече деца в градината през лятото. Ако обаче през септември броят им се окаже недостатъчен, градината така или иначе ще бъде закрита.

Намаляване капацитета на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Надежда", бе другата приета докладна. Мотивът: социалната услуга "приемна грижа", даваща възможност за намаляване броя на децата, настанени в институции.