Колата на сестрата на бияча Емил на пепел
Колата на сестрата на бияча Емил на пепел / Darik News, архив

Лек автомобил „Мерседес А170", собственост на сестрата на задържания и обвинен като физически извършител на зверския побой над Борислав Марков в дискотека на Великден е бил подпален само ден след ареста му.

Автомобилът на Валя е бил парикран в село Брод, а според огнеборците пожарът е тръгнал от двигателния отсег в предната част на колата. От пламъците тя е изгоряла напълно, съобщават от пресцентъра на полицята.

Веднага след инцидента е задържан и подпалвачът- 23-годишният Ангел Вълчев от Димитровград, който сам признал, че е драснал клечката. Най-вероятният мотив е отмъщение, тъй като подозирал, че зад палежа на собствените му две коли преди около месец стои Емил Митев- обвиненият за побоя над 36-годишния Борислав в хасковска дискотека на Великден. Според запознати, след като научил за ареста на Емил,  Ангел  решил, че сега е моментът да си върне за запалените коли без  това да му струва някой счупен крайник.

Въпреки че 23-годишният подпалвач е признал деянието си, все още срещу него няма повдигнато обвинение, съобщи районният прокурор на Димитровград Атанас Палхутев. Според него Ангел може да бъде привлечен като обвинеям едва след изготвяне на необходимите експертизи, които да потвърдят съпричастността му към  палежа. Към този момент Ангел вече е извън ареста. От полицията потвърждават, че той е попадал и друг път в регистрите им.  

Припомняме, че през нощта на 16 март, в Димитровград бяха запалени две леки коли- мерцедес и БМВ. Техен собственик е Ангел Вълчев. Колите били паркирани пред бившия магазин „Тополите" в близост до жилищния блок, в който собственикът им живее. Сигналът за пожара бе подаден от съседи, които разказаха, че в квартала се говори, че младият мъж се занимава с наркотици. Тогава от полицията предположиха, че най-вероятно става въпрос за умишлен палеж.