Кметът на Димитровград връща в общинския съвет решението за шеф на болницата
Кметът на Димитровград връща в общинския съвет решението за шеф на болницата / DarikNews
Кметът на Димитровград връща в общинския съвет решението за шеф на болницата
64179
Кметът на Димитровград връща в общинския съвет решението за шеф на болницата
  • Кметът на Димитровград връща в общинския съвет решението за шеф на болницата

За ново разглеждане от местния парламент връща кметът на Димитровград Иво Димов решението за избор на управител на болницата „Света Екатерина”. На сесията си по време на предизборната кампания с мнозинство съветниците не приеха класирането на конкурсната комисия, която обяви за победител пловдивчанина д-р Християн Стойков и така на практика конкурсът бе обявен за нищожен.  Вчера докладната на кмета Иво Димов за ново разглеждане на въпроса е била входирана в местния парламент, съобщи на пресконференция днес той.

Междувременно настоящият временен управител д-р Здравко Наков, класиран на второ място от конкурсната комисия, е депозирал възражение, с което обжалва този резултат, информира кметът Иво Димов. Аргументите на д-р Наков са, че получилият най-висока оценка д-р Християн Стойков не отговаря на изискванията за образование и квалификация, за което аз отправих питане до здравното министерство и според получения отговор това не е така, посочи кметът Иво Димов.

С докладна записка председателят на местния парламент Стефан Димитров иска да ми бъде възложена подготовката на процедура за нов конкурс в срок до 30 юли. Това на практика означава, че д-р Здравко Наков ще остане начело на болницата още поне 3 месеца, коментира кметът. В докладната си председателят предлага също аз да определя приоритетите за развитие на болницата или администрацията да наеме консултантска фирма. Това на практика означава, че той признава за проблема в болницата и невъзможността на управляващия д-р Здравко Наков да се справи с него, коментира Иво Димов.

Внасям също докладна, с която общината да осигури необходимите на МБАЛ „Св. Екатерина”  за разплащане с фирмата на г-н Табаков средства по решението на арбитражния съд, като обаче това да става след сключено споразумение между управителя и г-н Табаков, на вноски. Фирмата още след сесията е подала иск в съда, за да си търси дълга от над 600 лв. и всеки момент може да получи изпълнителен лист, алармира кметът Иво Димов. Чуйте аргументите му в приложения файл.