24 май - Парад на училищата и детски духов оркестър в Димитровград
24 май - Парад на училищата и детски духов оркестър в Димитровград / DarikNews, Архив
Общоградското честване по случай  24 май - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в Димитровград започва от 10.30ч. на пл. България. Там ще бъдат подредени блокове с ученици от всички училища на територията на общината, представители на детските градини, читалищата и културни дейци. Пред всеки блок на училище ще стои знаменната му група и отличниците, постигнали най-големи успехи през учебната година. Тази година „Парад на отличниците“ няма да има, заради ремонтите дейности по пешеходната алея „България“, информират от общината.

В празничната програма ще се представят Общински гвардейски състав, Забавно-духов оркестър, Детски духов оркестър и Общински представителен хор. Кулминацията е връчването на специалните награди за "Учител на годината" и "Деец на културата".
До зала "Гросето" и тази година ще бъде подредена традиционната изложба "Ние се гордеем с тях!" със снимки на най-успешните ученици от всяко училище, завоювали отличия на международни, национални и регионални състезания и олимпиади.