Иво Димов: Ще открием 5500 работни места в Димитровград!
Иво Димов: Ще открием 5500 работни места в Димитровград! / netinfo
Иво Димов: Ще открием 5 500 работни места в Димитровград!
82319
Иво Димов: Ще открием 5 500 работни места в Димитровград!
  • Иво Димов: Ще открием 5 500 работни места в Димитровград!

Турска компания, която работи с водещи автомобилни гиганти, открива завод в Димитровград. Това стана ясно на бизнес форум в Димитровград, в който участваха председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Паунова, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и кандидатът за кмет на Димитровград Иво Димов.

Новината съобщи мениджърът на фирмата Серкан Коруоглу от Истанбул. Той направи презентация на предприятието, което произвежда фарове, стопове и мигачи за водещи автомобилни концерни. „Намеренията ни са да инвестираме поне 6 млн. лева в произиводство и да разкрием между 200 и 300 работни места в Димитровград”, каза Серкан Кориуоглу.

„Ще открием 5500 работни места през следващия мандат. Предстои да заработи и завод за автомобилни кабели между Хасково и Димитровград. Заводът е японски и се очаква през 2017-а в него да работята 3500 души. В преговори сме с концесионери за производство на луга от минералната вода на Меричлери. Фирма кандидатства за консеция и е готова да инвестира 1 млн. лева в производствто. В напреднал етап са и преговорите за създаването на киноцентър в Димитровград, съобщи днес кандидатът за втори мандат като кмет на Димитровград от ПП ГЕРБ Иво Димов. Чуйте го и в приложения файл.

Иво Димов Ще открием 5500 работни места в Димитровград
netinfo

„Иво Димов показа как трябва да работи една община. Администрацията му е близо до хората и е отворена към бизнеса. Димов ще започне своя втори мандат с много по-стабилна основа. Той е един успешен кмет, който върна 12 милиона стари заеми и успя да привлече над 40 милиона инвестиции в Димитровград. Убеден съм, че той ще продължи да прави много неща за хората в Димитровград и за напред”, каза Цветан Цветанов.

„Иво Димов трябва да бие с поне 20% преднина на изборите, затова го подкрепете с номер 20 в бюлетината. Той не дели хората, вратата му е отворена за всички, дори за политическите му опоненти, ако те са открити и честни. Нека да подкрепим този кмет, който е достъпен за Вас. Иво Димов доказа, че може да управлява и винаги се води от обществения интерес“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви още, че Европейският информационен офис на Ева Паунова, който беше открит днес, ще скъси дистанцията между област Хасково и Брюксел.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова посочи, че темата за развитието на бизнеса е водеща в нейната дейност. „Тук съм, за да окажа подкрепа за Иво Димов от името на най-голямото политическо семейство в Европейския парламент – това на Европейската народна партия. Иво Димов създаде ефективно работеща администрация в Димитровград, благодарение на своя мениджърски опит, събран в частния сектор. С радост бихме съдействали за осъществяването на проучване на нуждите на бизнеса в област Хасково, както го направихме във Велико Търново и във Враца. Важно е да знаем от какви кадри се нуждае местният бизнес“, подчерта Паунова.

„Ще направим разяснителна среща с Иво Димов относно „Плана Юнкер“, за да обясним подробно възможностите за финансиране от Европейския съюз“, каза още Ева Паунова.

Областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев отбеляза, че видимо Димитровград е благоустроен и облагороден. „Тук вече се правят инвестиции, което ще разреши основния проблем с безработицата. В Хасково инвеститорите срещнаха стена, но в Димитровград срещнаха отворена врата и резултатите са видими. Това ще е най-голямата инвестиция в областта за последните 25 години. Иво Димов не обещава, той прави“, подчерта бившия икономически министър Делян Добрев.

Бизнесмените, присъствали на форума, изразиха категорична подкрепа за Димов и екипа му, защото е създал отлична бизнес и инвестиционна среда в Димитровград. Те му пожелаха още по-успешен втори мандат с още много видими резултати за бизнеса и хората в Димитровград.