Хасковски военни заминават за Афганистан
Хасковски военни заминават за Афганистан / netinfo
Хасковски военни заминават за Афганистан
77324
Хасковски военни заминават за Афганистан
  • Хасковски военни заминават за Афганистан

Взвод от състава на хасковското поделение 52 740 ще бъде подготвен за участие в международна мисия на НАТО в Афганистан под името „Решителна подкрепа”. Нашите военни ще заминават през май и ще се върнат през ноември. Това съобщи днес командирът на поделението подп. Николай Александров при откриването на новата учебна година в гарнизона. В словото си подп. Александров направи и ретроспекция на изминалата година и посочи задачите пред военнослужещите от формированието през новата учебна 2015 година.

Бяха връчени грамоти на отличили се през годината военнослужещи от състава на батальона, след което военнослужещите преминаха в тържествен марш.

В звуковия файл можете да чуете приветственото слово и равносметката за 2014 година на поделението от командира му подп. Николай Александров:

През 2015 година е предвидено отново от състава на батальона да бъде сформирана и подготвена рота към бойна група Хелброк. През втората половина на годината военнослужещите от състава на ротата ще преминат обучение в Гърция. След това ще участват в сертификационно учение на полигона край село Корен. Предвидено е групата да застъпи в бойно дежурство през 2016 година.