Фондация Искам бебе в Димитровград. Канят двойки с репродуктивни проблеми
Фондация Искам бебе в Димитровград. Канят двойки с репродуктивни проблеми / DarikNews

 

Среща с учредителя и председател на управителния съвет на фондация „Искам бебе” Радина Велчева и останалите представители на фондацията с двойки от Димитровград, които имат репродуктивни проблеми, е организирана от 10 ч. днес в Клуба на дейците на културата. Дискусията е отворена за всички, които се интересуват от темата или искат да получат консултация, да споделят опит, да потърсят съдействие, подкрепа, помощ и разбиране по пътя към жадуваното майчинство, информира координаторът на фондацията за общината Антоанета Стефанова.

Вече заработи реално и общинският фонд „Ин витро”, провокиран от успешната благотворителна акция за нея „Дари Рождество!”, в която за необходимата на семейството процедура бяха събрани над 8 000 лв. До 6 май е срокът, в който двойки с подобен проблем, които искат да се възползват от възможностите на общинския фонд, могат да подадат документи. Те ще се приемат в стая 55 на етаж 5 в сградата на община Димитровград, уточни председателят на комисията, която работи с фонда Катя Панева. Тези семейства или двойки могат да потърсят и всеки един от членовете й за повече информация, като ние се ангажираме да бъдем дискретни, допълни тя.

15 000 лв. е бюджетът на общинския фонд „Ин витро” за 2013 г. Вече има и заявен интерес от двойки с репродуктивен проблем. Специфичното е, че за разлика от националния, общинският в Димитровград ще дава възможност за финансиране без възрастови ограничения, подчертаха от комисията.