Филмовият продуцент Дейвид Варод с дръвче в димитровградската Алея на живота
Филмовият продуцент Дейвид Варод с дръвче в димитровградската Алея на живота / DarikNews

Стотици димитровградски семейства се включиха днес в традиционната за Цветница залесителна акция със символичен характер и име Алея на новия живот. 170 бяха засадените дръвчета в парк Марица за родени през 2014 г. в общината деца. Първоначално 143 семейства бяха заявили желание да се включат. За първи път тази година бе осигурена възможност родители, участвали в инициативата в предходни години, чието дръвче е изсъхнало, да засадят ново. Зелената акция в Димитровград стартира преди 5 години и до днес дръвчетата с имена на родени през петилетката в общината деца бяха 567 на площ от над 7 дка в североизточния край на парк Марица. И днес там децата и близките им посрещаха любимите герои от филмчета и книжки Мечо Пух и Мики Маус.

Филмовият продуцент Дейвид Варод с дръвче в димитровградската Алея на живота
netinfo

Също по традиция кметът Иво Димов приветства семействата и им връчи грамоти, клонки от върба и табелки с имената на децата, които да бъдат поставени на засадените дръвчета. Пръв грамота получи филмовият продуцент Дейвид Варод, за който кметът Димов подчерта, че е негов специален гост, като загатна за бъдещи съвместни планове. Приятелката на Варод е от Димитровград, така че и дъщеричката им е с димитровградски корен, поясни Иво Димов.

Филмовият продуцент Дейвид Варод с дръвче в димитровградската Алея на живота
netinfo

Алеята на живота в Димитровград стартира през 2011 г. със 171 дръвчета с имената на деца, родени през 2010 г. Решението за нея бе взето единодушно от общинския съвет по предложение на настоящия председател на комисията по култура Христо Цветков, който днес също поздрави тазгодишните участници. И през 5-те години фиданките осигуряват от „Каолин”, като днес също заявиха, че продължават да подкрепят „тази красива инициатива”.

Батут за забавления на най-малките и ефектна рамка за снимки бяха сред новите моменти тази година.