Деца от Любимец с награди от конкурса Виж моя ангел
Деца от Любимец с награди от конкурса Виж моя ангел / Община Любимец

На първо място в националния конкурс „Виж моя ангел” е класиран Ростислав Колев от Любимец. Това е второто издание на конкурса за изработване на кукли ангели или литературна творба по темата, а Ростислав участва във възрастова група 3-4 клас. Организира го столичната Арт-къща „Куклите“ под патронажа на Вицепрезидента Маргарита Попова. Над 1000 деца се включиха в надпреварата и изпратиха 712  ангелчета от всички краища на страната.

Четвъртокласникът от НУ „Захари Стоянов“ в Любимец е очаровал журито със своето семейство ангели. Като награда той получи дизайнерска кукла-ангел, комплект книги и грамота.

В конкурса взеха участие и ученици на СОУ „Ж. Терпешев“ от Клуб „Изящно и приложно изкуство“ с ръководител Мария Валериева. За цялостното си представяне те бяха отличени със специална колективна награда – грамота и дизайнерска статуетка „Ангел“, а поощрителни награди получиха Мария Гочева от 8 А клас и Тереза Вълчанова от 7 Б клас.

 

Избраните в конкурса кукли ангели ще бъдат включени в музея на куклите, а останалите извън класацията ще бъдат продадени с благотворителна цел, като средствата ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“.