/ Дарик радио, Хасково
Общинските съветници на Хасково решиха днес родителите на новородените или осиновени да получават финансова помощ еднократно. Размерът на помощта ще е една минимална заплата. Вносители на докладната записка бяха от БСП. Те вече веднъж я бяха внесли, на заседанието миналия месец я оттеглиха, за да се нанесат корекции.  

Започва прием на документи за „Ин витро и Ин виво“ в Хасково

Председателят на сесийната група на столетницата Иван Станчев направи нови корекции. Според промените, за да получават родителите финансова помощ трябва да докажат, че са социално осигурени за 1 година. Другата промяна касае редовните студенти, които също ще получават пари, ако станат родители тук.

От „Коалиция за Хасково” заявиха, че бюджетът на общината за тази дейност ще стигне за около 360 деца. Техните данни сочат, че за година в областния град живородените са около 800 деца. 

Започна кампанията „Искам бебе” в Хасково

В крайна сметка след дебат от около половин час, докладната записка беше подкрепена от 25 души, против нямаше, а 9-ма се въздържаха.

Законотворците в Хасково решиха още да подпомогнат ФК "Хасково 1957" с 10 000 лв.

Сесията, която този месец се провежда по-рано заради Великден, започна с полагане на клетва от Якуб Хаджиосман. Той заменя Хакиф Хабил, който напусна местния парламент.