Харманли
Харманли / Дарик радио, Хасково
Харманли
92976
Харманли
  • Харманли
Въвеждането на доброволни тестове за наркотици сред подрастващите е сред идеите, които ГЕРБ залага в своята програма.  Заместник председателят на партията и кандидат за депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов,  заяви, че се наблюдава рязко спадане на възрастовата граница при употребата на наркотици. Подобни тестове ще се случват единствено и само със съгласието на родителите на децата, уточни Цветанов.

Пред  жителите на град Харманли днес той представи предизборната програма на ГЕРБ в сектор „Сигурност„, която засяга миграционната политика, борбата с  битовата престъпност, тероризма и организираната престъпност.  Програмата на ГЕРБ предвижда тази година в системата на МВР да бъдат новоназначени 1000 полицаи.  По думите на Цветанов системата се е оголила благодарение на безпомощните действия на правителството „Орешарски„  свързани с бежанската вълна. „Всички знаехме за настъпващата вълна  и вместо да се реагира адекватно, започна едно командироване на  МВР-служители  и се достигна до недостиг на полицейски ресурс във вътрешността на страната”, посочи Цветанов. Според  него това е довело и до демотивация на самите служители. Немалка част от тях са напуснали системата, което пък е довело до създаване на условия за увеличаване на битовата престъпност. В момента в системата на МВР работят 36 – 37 000 души.

Цветанов заяви, че при нов управленски мандат ГЕРБ ще настоява за по-висок бюджет на МВР, както и да се спре командироването на полицаи  от вътрешността на страната към границата.