Чавдар Георгиев ще води листата на социалистите в Хасковско
Чавдар Георгиев ще води листата на социалистите в Хасковско / Darik News, архив

Чавдар Георгиев ще води листата на БСП в Хасковски избирателен район. Това стана ясно, след като днес заседаваха първо изпълнителното бюро, а след това и националният съвет, за да определят водачите на листи. Прието бе и решение за участие в коалицията „БСП - лява България”.

„Водачите на листите са силни професионалисти, изявени политици, хора, доказали, че политиката за тях не е само препитание и могат да печелят политически битки. 20% е обновлението на водачите на листите. Една част от тях са свързани с определени региони, а други са национални политици, които имат подкрепата не в един регион и не в една област”, подчерта Михаил Миков.

Габрово и Благоевград са двете области, които останаха без водачи в листите на БСП. Габрово ще си търси най-вероятно друг за номер 1, тъй като тази сутрин катастрофира кандидатът за мандат Йордан Стойков.

Драгомир Стойнев, който днес бе номиниран от двете големи организации на социалистите в Хасково и Димитровград за първи в листата, ще води тази в Старозагорския избирателен район. Бившият министър на отбраната Ангел Найденов, който също бе сред спряганите за водачи в Хасковско, ще е първи в кандидатската листа на
Варненски район.

Чавдар Георгиев е роден на 20 март 1961 г. в  Хасково. През 1986 г. е завършил Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Специализирал е в СУ “Св. Климент Охридски”, в Българската академия на науките, в Австрийската търговска камара и в Института по маркетинг и мениджмънт. Заместник-главен секретар е на Народното събрание от май 1995 до юни 1997 г. От 1997 г. е заместник-председател на Търговския арбитражен съд при Националната юридическа фондация. От януари 2002 г. до септември 2005 г. е юридически съветник на президента Георги Първанов. От септември 2005 г. до юли 2009 г. е заместник-министър в Министерството на околната среда и водите. Хоноруван преподавател по “Екологично право” в СУ “св. Климент Охридски” и във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".В периода септември 2005 – юли 2009 г. заема длъжността на заместник-министър на околната среда и водите. На този пост бе и в правителството на Пламен Орешарски.