/ Дарик радио, Хасково
Безплатни обучения за родители на деца със СОП планират в Димитровград
100008
Безплатни обучения за родители на деца със СОП планират в Димитровград
  • Безплатни обучения за родители на деца със СОП планират в Димитровград
Първото от поредица обучения, насочени към специалисти, които работят с деца и родители, стартира Община Димитровград. „Ранни признаци на разстройствата на развитието.

Обучават специалисти за работа със специалните деца

Насочване и консултиране. "Особености на диагностичния процес” бе темата, лектори по която днес в зала „Гроссето“ бяха проф. Надя Полнарева - ръководител на Клиниката по детска психиатрия в столичната Александровска болница и психолога на клиниката Светла Стайкова.

Пред специалисти от детски, учебни и социални заведения в община Димитровград те говориха за особеностите на разстройствата на психиката в детска възраст и ранното им диагностициране, като след края на презентацията отговаряха на въпроси.

Димитровград, обучение
Дарик радио, Хасково

Тук сме, за да разбием лошите митове, предубежденията и предразсъдъците по отношение на децата с разстройства в развитието. За нас тази среща също е важна и полезна и благодарим на кмета Иво Димов и общината за поканата, коментира проф. Полнарева.

Димитровград, обучение
Дарик радио, Хасково

През пролетта на идната година е планирано следващото обучение, което ще е насочено към родителите на деца с различни видове разстройства, включително и от аутистичния спектър и ще е безплатно за тях, съобщи днес кметът Иво Димов, който откри срещата.

Той подчерта, че темата е изключително важна не само за специалистите, но и за всички родители, които често не знаят как да помогнат на детето си и не са подготвени да се справят с проблем в развитието му. Димитровград е община - приятел на детето и грижата за тях винаги е била наш приоритет, подчерта още кметът Иво Димов.

Чуйте го в приложения файл.