/ Дарик радио, Хасково
Без увеличение на таксата за смет в община Димитровград
100084
Без увеличение на таксата за смет в община Димитровград
  • Без увеличение на таксата за смет в община Димитровград
Без промяна ще остане таксата за битови отпадъци в община Димитровград за 2019 г. Това реши днес местният парламент по предложение на кмета Иво Димов. Съветниците приеха и план-сметката за разходите по поддържане на чистота през 2019 година, която е в размер на 4 040 874 лв.

Определят таксата за смет през 2019 г. в Димитровград

Горд съм, че за поредна година местните данъци и такси остават без увеличение, но разходите за отчисления към РИОСВ на тон депониран отпадък растат непрекъснато, коментира кметът Иво Димов.
 
През януари 2019 г. се очаква да бъдат приети и две нови наредби- за финансиране на даровити деца и за финансиране на спортните клубове, стана ясно днес. Проектите им вече са готови и днес или утре ще бъдат публикувани на официалния сайт на общината за обществено обсъждане, съобщи председателят на местния парламент Гергана Кръстева.

Представиха бизнес каталога „Инвестиционна дестинация Димитровград“

С приемането на новите регламенти ще бъдат отменени действащите до момента правила. Днес димитровградските съветници приеха в бюджета за 2019 г. да бъдат заложени 30 000 лв. за стипендии на талантливи деца и младежи с уговорката още 15 000 лв. да се разпределят по новата наредба за спортните клубове.

Без промяна останаха и комисиите по двете направления, както и тази по общинската програма „Димитровград на младите“, за която са предвидени 10 000 лв. Без дебати бяха приети Годишна програма за развитие на читалищната дейност в общината за 2019 г. и Годишен план за ползване на дървесина през 2019 г..

Димитровград стартира пилотно проучване за качеството на живот

Съветниците утвърдиха и промени в числеността на персонала на „Общински пазари“. Предвид новата структура на т. нар. Бабин пазар след приключване на реконструкцията и превръщането му в закрит тип, ще бъдат разкрити две нови щатни бройки.
 

Финансова подкрепа в размер на по една минимална работна заплата за трима нуждаещи се от общината гласува още днес димитровградският местен парламент.
 
Чуйте още от дебата за такса смет и новите наредби в приложения файл.