/ Дарик радио, Хасково
Бизнес каталог Димитровград
100007
Бизнес каталог Димитровград
  • Бизнес каталог Димитровград
Бизнес каталогът „Инвестиционна дестинация Димитровград“ бе представен на пресконференция от кмета на общината Иво Димов и ръководителя на екипа експерти, работили по него, Георги Стоев от „Тракия Тех“.

Димитровград стартира пилотно проучване за качеството на живот

Изданието включва най-актуалните данни, сравнения и анализи на бизнес средата и икономическото развитие на Димитровград. В тираж от 750 броя то ще бъде издадено на английски език, а във вариант на български и английски език, ще е достъпно в електронен вариант на сайта на общината. През януари 2019 г. то ще излезе от печат и ще бъде отново презентирано в Димитровград.

Представяне на бизнес каталог, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Няма друга община в България с толкова пълен инвестиционен каталог, категоричен бе Георги Стоев. На база включените в каталога данни той посочи още, че в страната почти няма друг град с толкова силно изразен бизнес профил - 51% промишленост плюс услуги. 7.9% е ръстът на заплатите средногодишно за региона, като от „Тракия Тех“ прогнозират, че той ще се запази и за 2019 г.  Вече не искаме да създаваме много работни места, а много добавена стойност, коментира още Георги Стоев.

Представяне на бизнес каталог, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Кметът Иво Димов отчете, че каталогът „Инвестиционен профил Димитровград“ е отворена врата за бизнеса, като включва ценен и полезен материал за бъдещи инвестиции и проекти. Изключително горд съм с направеното, макар че то е леко закъсняло, защото трябваше да стане още преди 5-6 години, посочи още кметът.

Кметът на Димитровград модератор на годишната среща на местните власти

Той бе категоричен, че интересът към Димитровград не е стихнал, като неотдавна инвеститор е заявил желание да строи автомобилен завод, за който по прогнозни данни консумацията на електричество ще е повече от потреблението на целия град, сподели Иво Димов.

В презентацията на бизнес каталога днес участва и директорът по развитие на „Тракия Тех“ инж. Емил Янков, който също издаде в аванс, че обсъждат нов съвместен проект с община Димитровград. Заместник-кметът Светослав Стойков е експерти от "Тракия Тех" също се включиха в срещата за представяне на изданието.

Кмета на Димитровград Иво Димов и Георги Стоев чуйте в приложения файл.