Консултации за състава на СИК
Консултации за състава на СИК / Община Димитровград
Венета Стоименова, секретар на община Димитровград
92531
Венета Стоименова, секретар на община Димитровград
  • Венета Стоименова, секретар на община Димитровград
737 ще са членовете на 91 секции в община Димитровград. При свиканите от кмета й Иво Димов консултации снощи упълномощените представители на партиите от 43-то НС приеха предложението му за квотното разпределение, според решението на ЦИК и резултатите от предходните парламентарни избори. Така с най-много свои представители в комисиите- 273, е ГЕРБ. Следват БСП със 123 места, ДПС с 97, Реформаторският блок със 71, Патриотичен фронт с 55, ББЦ с 46 и Атака и АБВ с по 36 места в димитровградските секционни комисии.

В обсъжданията, като упълномощени представители на партии и коалиции, участваха: Красимир Янев(ГЕРБ), Пенко Ганев (БСП), Ширин Мехмед (ДПС), Леко Леков (РБ), Господин Господинов (ПФ), Ивелин Иванов (ББЦ), Димитър Митев (Атака) и Галина Атанасова (АБВ).

Местата в ръководствата на СИК и за състава им се разпределят по методика, утвърдена с решение на ЦИК от 7 февруари. Никоя от политическите сили не може да има повече от 33,33% от общия брой на местата в ръководствата на СИК на територията на общината. Също така представители на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК, а председателят, заместник-председателят и секретарят да са от една и съща партия или коалиция.

50 858 са към този момент избирателите в община Димитровград с право на участват в предстоящите на 26 март парламентарни избори, съобщи секретарят на администрацията Венета Стоименова. Предварителните избирателни списъци са поставени на определените за това места, като до 18 март е срокът за отстраняване на грешки в тях, уточни Венета Стоименова. Чуйте я в приложения файл.