4 деца от Хасковско на Национална олимпиада по Гражданско образование
4 деца от Хасковско на Национална олимпиада по Гражданско образование / netinfo
4 деца от Димитровград класирани на Националния етап от олимпиадата по Гражданско образование ще защитават днес и утре проекти в Бургас.

Първа в националния кръг е възпитаничката на Езикова Гимназия „Д-р Иван Богоров”- Димитровград. Пламена Славова е разработила темата „Помогни ми да оживея” заедно със своята съученичка Аделина Петкова.

На защитата в Бургас ще се яви Пламена, която ще защити проекта. Предвидено е за да се определи националния финалист да бъде решаван в продължение на 4 часа и казус, чрез който да бъде аргументирана гражданска позиция.

Пламена е разработила проект за превенция, психологическа подготовка и действие при бедствия, катастрофи и нещастни инциденти. Проекта й е вече забелязан от неправителствена оргаизация, която ще доосъвършенства разработката и ще кандидатства за финансиране пред Министерство на правосъдието.

В същата възраст първото място на Националната олимпиада ще оспорват шестия в класацията Димо Карев от СОУ „Васил Левски”, разработил със свои съученици проект „Заедно срещу насилието в училище” и Таня Николова от Езикова гимназия в Димитровград, класирана на 14 място с тема „Миг във вечността”.

До националния кръг, който ще завърши с хепънинг е класирана работата на Борис Стойчев и трима негови съученици от ОУ” Алеко Константинов” Димитровград- „Познаваме ли европейските страни”.