3 автогари в Хасковско с предписания от Автомобилна администрация
3 автогари в Хасковско с предписания от Автомобилна администрация / DarikNews

За 3 автогари в област Хасково от проверени 7, са издадени предписания, съобщават от ИА „Автомобилна администрация". Да се оборудват стая за майки с деца, да се нанесе пътна маркировка на площадката с твърда настилка за престой на автобусите и се ремонтират помещенията за приемане и съхранение на багаж, са препоръките към хасковските автогари.

При предприетите в цялата страна от инспекторите на „Автомобилна администрация" проверки, са издадени предписания на 89 автогари. Най-често срещаните нарушения са липса на навеси и осветление в секторите за тръгване и спиране на автобусите, неработещи или липсващи уредби за звукова информация, санитарни помещения, които не отговарят на хигиенните изисквания, липса на отопление в чакалните за есенно-зимния период, липса на хоризонтална маркировка, на багажни помещения, табла с цените на билетите по всяко направление и на оборудвани стаи за майки с деца.

От началото този месец започват повторни проверки на всички автогари в страната. Там, където дадените предписания не са изпълнени, ще бъдат налагани строги санкции- максимални глоби и дори закриване на автогари, предупреждават от ИА „Автомобилна администрация".