Харманли, Богоявление
Харманли, Богоявление / Дарик радио, Хасково
28-годишният Николай Митев извади кръста от ледените води на река Харманлийска днес в конкуренция с още близо 40 участници в традиционния за Богоявление ритуал. 28-годишният мъж се занимава с бизнес и за пръв път участва в леденото хоро с благотворителна цел. До момента организаторите му все още не са съобщили каква е събраната тази година сума и за какво ще бъде дарена.

Харманли, Богоявление
Дарик радио, Хасково

Най-малкият сред участниците бе 9-годишният Кристиян Иванов, който миналата година стана спасител на кръста в Харманли.

Харманли, Богоявление
Дарик радио, Хасково

Преди кулминацията граждани и духовни лица стигнаха с литийно шествие до реката за Богоявленския Водосвет. Кметът на града Мария Киркова също поздрави присъстващите с празника и честити на тези, които днес имат имен ден.

Харманли, Богоявление
Дарик радио, Хасково

Марио Аладжов извади кръста от река Марица край Симеоновград на Йордановден, където в ритуала днес участваха още 12 смелчаци. Всички получиха парични награди и хавлии от кмета Милена Рангелова, като парите дариха за лечението на Божидар Камбуров, който страда от детска церебрална парализа.

Харманли, Богоявление
Дарик радио, Хасково

В Любимец победител в надпреварата за кръста стана 20-годишният Ицо Мавродиев. Тази година кръстът бе хвърлен във водите на река Бисерска, а за него се бориха десет младежи. Победителят получи парична награда от кмета на Любимец Анастас Анастасов.