100 сурвачки - в изложба
100 сурвачки - в изложба / DarikNews

Изложба на новогодишни сурвачки ще бъде открита днес във фоайето на историческия музей в Димитровград. Над 100 са експонатите, дело на представители на самодейни школи и на ученици- участници в конкурса. Негови организатори бяха общината, историческият музей, детският и младежки център и асоциацията на читалищата в димитровградско. Техни представители се включиха в журито, което избра най-красивите,  автентична за тракийската фолклорна област и най-оригинални сурвачки.

Във възрастовата група на най-малките- 7-11 години, награди за най-автентична сурвачка ще получат Полина Георгиева от читалището на село Крепост и клуб "Творчество" на ОУ "Алеко Константинов". Наградата за най-красива сурвачка журито присъди на второкласника от ОУ "П. Славейков" Иван Делчев, а за най-оригинална- на неговата съученичка Анна Делчева.

В групата на 11-14-годишните победител в раздела за най-автентична сурвачка е шестокласникът от ПМГ "Иван Вазов" Драган Георгиев. Наградата за най-красива сурвачка получава 12-годишната Гинка Ангелова от ОУ "Яворов", а за най-оригинална-  Фани Йорданова от училището в с. Ябълково.

Освен за победителите, подаръци са осигурени и за всички участници в конкурса, информират организаторите.