Зима
Зима / DarikNews.bg

Няма населени места, лишени от електроснабдяване. ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци в към селата.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Учениците, подлежащи на задължително обучение от населените места, в които няма училища са транспортирани до учебните заведения.

Общински пътнически транспорт изпълнява линиите със закъснение, част от извънградските не са изпълнени до край.

Какво ще бъде времето до края на януари?

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е заснежено, обработено, почистено и опесъчено. Височината на снежната покривка е 15 см, температурата - минус 10. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и обработен. Температурата е минус 10, снежната покривка е 15 см. Времето е ясно и тихо

Времето в Габрово е облачно и спокойно. Температурата на въздуха е минус 2 градуса, а влажността - 94%. Височината на снежната покривка в централна градска част е 15 см.

Климатолог прогнозира по-мека зима 
 

сняг зима
ThinkStock/Getty Images


Прогнозата за времето:

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 0° и 5°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е значително по-високо от средното за януари.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще прехвърчи сняг. Ще духа силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-3°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.