/ Дряново - Община за пример

В Дряново възраждат самодейния си театър. И днес има млади хора, които с желание и радост отделят от свободното си време да се посветят на актьорската игра.

На 29 юни, от 19:00 часа в Лятното кино самодейците представят постановката „Женско царство” от Ст. Л. Костов. При лошо време, постановката ще се състои в Ритуалната зала на Община Дряново. Входът е свободен.

Актьори: Никола Стойков, Милица Матева, Венцислав Маринов, Дарена Дечева, Павел Колев, Мила Великова, Александра Стайкова, Димитър Карамихов.
Режисьор: Светла Станева.
Организатор: МКБППМН.

В своята комедия „Женско царство” (1931) големият наш комедиограф Ст. Л. Костов ни въвлича в една смешна история –  мъжете и жените  разменят ролите си в живота. И се оформя един весел калейдоскоп  от недоразумения, абсурдни ситуации, а смехът съпътства героите от началото до края на пиесата.

В един момент, обаче, се оказва, че природата  е прекалила с тази игра и отново трябва да се възцари нормалното съжителство между половете.Така тази  смешна история довежда мисълта  за  това как съществуваш в живота – солидно или привидно, фалшиво или истински стойностно.

Комедията на Ст. Л. Костов не е само смях. Чрез силата на смеха той напомня, че в природата няма нищо случайно и нарушаването на нейните закони може да доведе до нарушаване на жизнения баланс!