Завърши Четвъртият конгрес на НДСВ
Завърши Четвъртият конгрес на НДСВ / netinfo
Със заключително слово на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски
завърши Четвъртият конгрес на партията.Той продължи осем часа и в него
участваха около 1200 делегата. "Благодаря за тази сплотеност, която всички показахте”, каза в заключителното си слово при закриване на Конгреса лидерът на партията Симеон Сакскобургготски.

„Трябва неуморно да продължим да работим за каузата, която е България въпреки многото критики, понякога грозни нападки и клевети, пък и умишлено очерняне на моята личност. Мисля, че няма нищо по-силно като противодействието да носим в сърцата си и волята да служим на България. Всички заедно да гледаме напред и да дадем пример на хората, че сме една истинска европейска партия”, посочи лидерът на НДСВ.

Според Сакскобургготски приветствието на премиера Сергей Станишев днес пред Конгреса едва ли може да се приема като подадена ръка. „Това са тълкувания, които едва ли са за момента, или едва ли може да се стигне до подобно заключение”, коментира той.

Относно критичното изказване на Николай Василев, Симеон Сакскобургготски каза „Не бива да се обобщава, не трябва да се гледа само на това, което може би не се е случило, а да се види колко се е постигнало. Политиката е първо невъзможното, второто е голяма гъвкавост и да не се губи крайната цел, която е да видим една по-цветуща България”, обясни лидерът на НДВС.

Четвъртият Конгрес на НДСВ преизбра единодушно Симеон Сакскобургготски за лидер на партията, прие нов устав и избра 19-членен политически съвет. Гласувани бяха контролен и национален съвет. Бяха приети предизборен манифест и три резолюции. В Конгреса участваха 1129 делегати и около 400 гости.