Забраниха уличната търговия в Буря
Забраниха уличната търговия в Буря / netinfo
Заповед за забрана на уличната търговия издаде кмета на севлиевското село Буря Денчо Денчев. На входа на селото той смята на постави и табели със забраната. Това съобщи лично той по време на приемния ден на кмета на общината в Буря. Хората се оплакаха от неспирните набези на апашите. Най-често пострадвали къщите, чиито стопани предпочитали да зимуват в града, а къщите им на село оставали без надзор. Освен, че крадяли всичко, което им попаднело пред очите, бандитите нападали самотноживеещи хора, а наскоро пребили охраната на бензиностанцията.

Когато от ограбената къща не оставало нищо за “прибиране” апашите изтръгвали кабелите от стените. Някой от тях горили топовете кабел в гората, но за съжаление не били заловени. Жителите на Буря поискаха на две седмици веднъж в селото да идва районен инспектор, който да изслушва проблемите на хората и да им оказва съдействие. Заради засилената престъпна дейност в Буря и заради групичката съучстници на крадците в селото, хората попитаха дали е възможно общината да отпусне средства за организирането на селска охранителна група.

Отговорът на севлиевския кмет Йордан Стойков бе, че такова нещо е невъзможно, а ако те искат да има такава група да вземат пример от село Ловнидол, където вече действа доброволен отряд. Въпреки това ги успокои, че селото им е включено в списъка за посещение на мобилната нощна охрана. В момента тече процедурата за фирма-изпълнител на обществената поръчка.