Снимка:
Снимка: / Дарик
Изборите за ЕП в Габрово, преди обед
101663
Изборите за ЕП в Габрово, преди обед
  • Изборите за ЕП в Габрово, преди обед
Слаба избирателна активност в първите часове от деня в област Габрово. По-рано днес от РИК – Габрово съобщиха, че изборния ден е започнал безпроблемно. Проверки на място показаха, че все пак картината изглежда малко по-различно. В секция №30, която се намира в Техническия университет в Габрово, машината за гласуване не работи още от самото начало. Светла Цвяткова – председател на СИК №30 потвърди това.
 
Първоначално членовете на СИК я включили в контакт за електрическо захранване, който се оказало, че не работи, след това самата машина отказала. След 09:30 часа техник все още се опитваше да я пусне в действие.
 
Според Светла Цвяткова неработещата машина не е създала проблем, тъй като хората и без това не проявявали интерес към този начин да дадат вота си. 

108 190 избиратели от област Габрово имат право да гласуват на изборите за ЕП

Снимка:
Пред секция №30

Ценка Бойчева е зам.-председател на СИК №33, разположена в Национална Априловска гимназия, където проблеми да се гласува с машината няма – нито за комисията, нито за избирателите. Малко преди 10:00 часа от гласувалите 50 човека, 17 бяха предпочели да го направят машинно.
 
Първан Димитров е гласувал машинно и смята, че това е бъдещето. Неговата секция също е разположена в сградата на първото Новобългарско училище. От комисията обаче му обяснили, че машината прави проблем и му пожелали да има успех. Първан Димитров успешно е дал своя глас чрез машинно гласуване, видял е колко по-бързо и лесно е така и пожелава на следващите избори всеки да има достъп до машина за гласуване.