/ Община Габрово
Във връзка с провеждането на велопоход „С колело за добро“, на 26 юни, в централната градска част, ще бъде въведена временна организация на движение.

В Габрово канят на велопоход с кауза

За периода от около 10.30 до около 12.30 часа, преминаването на автомобили през пл. „Възраждане“ - в отсечката от ул. "Възраждане" до ул. "Лазар Донков", ще бъде преустановено. Промяната няма да важи за градския транспорт и автобусите ще се движат по обичайния си маршрут.

Временни затруднения в движението са възможни по улиците, включени в трасето: ул. Скобелевска - ул. "Брянска" - ул. "Хр. Смирненски" - десен завой по ул. Орловска - десен завой по ул. "Доктор Никола Василиади" - ляв завой при Дом на хумора и сатирата по ул. "Брянска" - ул. "Скобелевска"  - финал на площад “Възраждане”.

В посочените участъци трафикът ще бъде регулиран от полицейски служители. С цел недопускане на пътни инциденти, организаторите призовават участниците в движението да спазват стриктно указанията на униформените служители.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ се завръща в Габровско с много изненади

Спортното събитие се организира по повод 26 юни - Международния ден за борба с наркоманиите и има за цел да привлече интереса на младите хора към спорта като алтернатива на рисковото поведение. 

Инициативата няма състезателен характер, а определеното трасе е подходящо за всички възрасти - деца, родители, баби и дядовци. Желаещите да се включат могат да заявят участие, като се регистрират ТУК.