Окръжен съд Габрово
Окръжен съд Габрово / DarikNews.bg
Състав на Окръжен съд-Габрово, с председател съдия Василева, даде ход на наказателно дело от общ характер за умишлено убийство.

Подсъдим по делото е К. М. от Габрово, обвинен в това, че на 21 октомври 2016 г., в коридор на приземен етаж на къща, находяща се на ул. „Стефан Караджа“ в Габрово, чрез нанасяне на удари с юмрук и ритници с крака, умишлено умъртвил 54-годишен мъж.

В хода на съдебното следствие съдът изслуша осем свидетели – част от тях посочени от обвинението, а останалите допуснати по искане на защитата. Като доказателства по делото бяха приобщени и заключенията на изготвените на досъдебното производство химически експертизи, съдебномедицинска експертиза на веществени доказателства и съдебно-психиатрична експертиза.

С оглед неявяването по уважителни причини на вещите лица, изготвили съдебномедицинската експертиза относно причината за смъртта на пострадалия, съобразявайки и становищата на страните, държащи на непосредственото им изслушване, съдът отложи разглеждането на делото.  Следващото заседание е насрочено за 3 юли 2017 година.