Съдии от региона подкрепиха Лозан Панов
Съдии от региона подкрепиха Лозан Панов / 100 вести

Преглед на по-важните теми от вестник "100 вести":

Шестима съдии от Габровски съдебен окръг застанаха с имената и подписите си в защита на Лозан Панов, председател на Върховния касационен съд. Това са съдиите от Окръжен съд - Габрово Диана Василева и Благовеста Костова, Велемира Димитрова от Районния съд в Габрово, Емилия Дишева от Районния съд в Дряново и севлиевските съдии Павел Неделчев и Станислав Цветков. Лозан Панов бе разследван от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет за речта си „Не на страха“, произнесена на 135-годишнината на ВКС, на 11 декември м. г., в която отправи остри критики относно орязването на конституционните промени.

За трета поредна година Сдружението на рускоговорящите „Вива“ с председател Юлия Жданова и Мол Габрово организираха честването на Руската Коледа в града. В богатата литературно-музикална програма участваха над 50 изпълнители на песни, танци и стихове предимно на руски език - деца и ученици от Габрово.

Габровската художничка Ива Пенчева, ръководител на Детска школа по приложни изкуства, е получила покана да гостува в Дните на българската култура в Мадрид. Ива стана много популярна със своите идеи и проекти за рисуване върху коприна.

Депутатът Добромир Проданов казва в голямо интервю пред изданието:

"За съжаление не съм оптимист за прекратяването на този сляп, груб популизъм, въпреки че като човек съм по-скоро оптимист. Не смятам, че ще дойде скоро времето, в което български партии ще престанат да използват важни за хората проблеми за популистки цели. През последната година ние сме свидетели как всички онези мерки, които ние предприемаме, за да може да има някакво развитие, за да може България да заеме своето място, което й се полага, срещат невероятен отпор в опозиционните партии".