Социалистите в Севлиево против присъединяването към ВиК асоциацията
Социалистите в Севлиево против присъединяването към ВиК асоциацията / DarikNews.bg, архив

На заседание на общинската организация на БСП в Севлиево е обсъден въпроса за предложението на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов за присъединяване на местното ВиК дружество „Бяла" към ВиК асоциация Габрово.

Когато един кмет говори с гласа на разума е добре да бъде чут

Темата е част от дневния ред на предстоящото утре заседание на местния парламент. След дебат, социалистите единодушно са дали мандат на своите общински съветници да не подкрепят предложението на кмета и да гласуват против или въздържал се.

Кирил Добрев обвини Лиляна Павлова, че изнудва общините да влизат във ВиК асоциациите

Двама генерали сред номинираните за президент от БСП Севлиево

Проф. Андрей Пантев, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Мая Манолова, ген. Михо Михов и ген. Румен Радев са номинирани за президент и вицепрезидент от социалистите в Севлиево. Това решиха делегатите на общинска конференция на БСП, която се проведе в събота. Имената тук са посочени по азбучен ред, тъй като конференцията само предлага имена, но не се гласува за всеки по отделно, за да бъдат класирани, уточниха от партийната централа на БСП в Севлиево.

По време на конференцията бяха обсъдени резултатите от наскоро приключилото общопартийното допитване. В Севлиево те показват, че надделява виждането за коалиране, като най- голям брой гласове има за настоящите партньори от Коалиция "БСП лява България", а също и за партиите от левия спектър.