Севлиево ще реализира услугата „Домашен помощник
Севлиево ще реализира услугата „Домашен помощник / Дарик Габрово

 

Община Севлиево ще реализира услугата „Домашен помощник", съобщават от местната администрация. С проект „Грижа в семейна среда за достоен живот" общината кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма ''Развитие на човешките ресурси''.

Проектът ще се реализира за 14 месеца и е на стойност 162 806,95 лева. До средата на месец август Общината трябва да получи персонално писмо, съдържащо конкретна информация за понататъшни действия за реализирането на услугата.

Целта е създаване на условия за достоен живот за хора, нуждаещи се от постоянно обслужване в ежедневието си чрез ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване.

Проектното предложение предвижда да се организира кампания за подбор и назначаване на 30 домашни помощници, които ще обслужват 90 нуждаещи се от Севлиево и 19 населени места на територията на общината.

От услугата ще могат да се възползват лица и семейства в неравностойно положение, които не са в състояние сами да организират бита си и да поддържат хигиената в дома си и с невъзможност сами да се справят с ежедневни нужди и потребности.