Фойерверки
Фойерверки / Дарик радио, Хасково, Архив
Вероятността за възникването на пожари се засилва, както на обществени места, така и в частни домове. Предпоставки за това са използването на различни видове украси, ползване на бенгалски огън, фойерверки, сценични и други пиротехнически изделия, работещи и оставени без надзор отоплителни и електрически уреди, в т.ч. и електрически лампички и други коледни украси.

За да се избегнат трагични случаи, настъпили вследствие на пожари и запалвания, както случаи на помрачаване на празничното настроение, 
 
У дома и на работното място: не използвайте свещи и бенгалски огън за украси на елхите и помещенията; оставяйте без надзор работещи; електрически лампички и др. подобни украси; не оставяйте без надзор работещи електрически и други отоплителни уреди; не допускайте деца да употребяват пиратки, римски свещи, ракети и други пиротехнически изделия; пазете околните хора и имуществото в църквите.

Бюлетинът от последното денонощие:

Снощи, в 17:48 ч., е получено съобщение за пожар в ел. табло на ул. „Младост” в  Габрово. Няма нанесени материални щети. При ликвидиране на произшествието са участвали петима пожарникари от РСПБЗН – Габрово. По-късно вечерта се наложило гасенето на пластмасов контейнер за битови отпадъци, намиращ се на ул. „Гъмидолов” в Габрово.