РЗС ще сезира прокуратурата за проекта за Аврам Гачев
РЗС ще сезира прокуратурата за проекта за Аврам Гачев / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

РЗС ще сезира Върховната касационна прокуратура и Окръжната прокуратура в Габрово, за да се предизвика проверка за изпълнението на проекта за  крайречната   улица в града,  финансиран с европейски средства.  Това каза днес в Габрово лидерът на партията Яне Янев.

Вероятно     сигналът  ще бъде подаден до една седмица. Освен това   народните представители от РЗС ще направят и  серия питания по казуса от парламентарната трибуна  относно  рухването  на една  от  терасите на  улица  "Аврам Гачев" . 

 Ще сезираме прокуратурата, за да провери има ли  нарушения,  извършени  при тръжната процедура  на обществената поръчка,  има ли конфликт на интереси и имало ли е лобизъм, каза Янев.  По думите му проверка, извършена от партията, показва, че не е спазен конструктивният  план при изграждането на новата улица по левия бряг на   река Янтра.

Председателят на РЗС  Яне Янев, заместник-председателят  Пламен Николов и народните представители   Емил Василев, Цвета Георгиева  и Кристиана  Петрова  бяха днес в Габрово по повод  започналата отчетно-изборна кампания в партията, свързана с предстоящия през пролетта на  2013 година  партиен конгрес.