Румен Петков: За мен Севлиево е емоция
Румен Петков: За мен Севлиево е емоция / Darknews.bg

Изборите в село Идилево са провокирали провеждането на Общо събрание на ПП АБВ в Севлиево. Това каза Тошко Тодоров, областен председател на партията. "Предстоят президентски избори, по време на които ще се реализира сериозна работа, структура дистанционно не се управлява", заяви той.

5-членен Общински съвет да упавлява партия АБВ в Севлиево. Това предложение приеха участниците в Общото събрание. Отхвърлена бе идеята за по-малък състав.

Членовете на ръководството са Ивелин Недков, Кънчо Георгиев, Мариела Иванова, Пепа Иванова и Силвия Петрова. Част от тях живеят в села от община Севлиево.

Силвия Петрова бе избрана за председател на севлиевската структура на ПП АБВ.

Тя благодари за доверието и изрази надежда, че на предстоящите избори за президент партията ще регистрира добър резултат в общината. Силвия Петрова каза, че ще разчита на всеки от членовете на ПП АБВ в предстоящата работа.

Контролният съвет на ПП АБВ в Севлиево ще се състои от 3 души, председател е Радина Гергова, майка на три деца.

Към партията ще заработи и Граждански съвет, който бе оглавен от Роман Грицков. Младият интелектуалец ще бъде връзката между местната общност и партийната структура. Грицков сподели, че е привлечен от действията на Георги Първанов през двата му президентски мандата. Роман Грицков е бил в един от домовете за сираци, където е имало и други младежи, които са с родител от чужд произход. При свое посещение в този дом Първанов поел ангажимент, свързан със статута им и го изпълнил.

"За мен Севлиево е емоция", сподели Румен Петков, който взе участие в събранието. Той си припомни общи инициативи с Йовко Йовков, дългогодишен кмет на общината. Петков изрази удовлетворение, че ръководството на ПП АБВ в Севлиево се състои от млади и активни хора.

"Това трябва да е запазена марка на партията", каза Петков и подчерта колко важно е да се структурират женска и младежка секции. По думите на Румен Петков, ролята на жените в обществото се подценява.

Зам.-председателят на ПП АБВ разкритикува опитите да се пречи на хората да направят информиран избор, гласувайки за държавен глава. Желанието да се съкрати кампанията е показателно за това.

Според Румен Петков волно или неволно от БСП стават проводник на този процес, който е дирижиран от ГЕРБ. Сегашният държавен глава е най-големия провал на управляващите, смята зам.-председателят на АБВ.