Ролята на местните и регионални власти за прилагане на практика на правата на гражданите в Европейския съюз
Ролята на местните и регионални власти за прилагане на практика на правата на гражданите в Европейския съюз / Европа директно

Европейският информационен център “Европа директно” Габрово при Габровската търговско-промишлена палата съвместно с РСО „Централна Стара планина”  и в партньорство със Сдружение „Знание” Ловеч ви канят да участвате в регионална среща-дискусия на тема „Ролята на местните и регионални власти за прилагане на практика на правата на гражданите в Европейския съюз”.

Дискусията се провежда за втора година и има за цел да повиши информираността на представителите на общинските и регионални администрации, представителите на НПО на територията на Габровска и Ловешка област за процедурите и практиките по прилагане на правата на българските гражданите в контекста на членството на България в Европейския съюз, да спомогне за обмяна на опит при решаване на специфични казуси, свързани със свободното движение на хора в ЕС. През тази година тя е насочена към две основни теми – документи за гражданско състояние и пътуване в чужбина, вкл. с кола. Лектори и консултанти при практическите казуси ще бъдат представители на  ГРАО, застрахователи, РДВР.

Срещата ще се проведе от 10:00 до 15:00 часа на 09 декември 2014 год. в конферентната зала на Библиотеката на Технически университет Габрово (ул. Хаджи Димитър 4, Ректорат – срещу хотел „Балкан“).