Ректорът на ТУ- Габрово се кандидатира за кмет
Ректорът на ТУ- Габрово се кандидатира за кмет / netinfo
Ректорът на Техническия университет в Габрово доцент Илия Немигенчев обяви кандидатурата си за кмет на общината като независим. Той е подкрепен от БЗНС и Сдружение „Граждани за възхода на Габрово” на което той е председател.

Университетът е най-авторитетната институция в региона. Това, което видях е, че хората от местната власт идват със страх в университета. Това е страхът от знанието. След като някъде са завършили, те никога след това не са се връщали към науката и към знанието. Мъчат се да управляват без да имат дарбата и съответната квалификация да бъдат управляващи” – заяви доц. Немигенчев.

Обяснението му за неефективното местно управление е в това, че в него влизат предимно партийни личности, които през цялото време играят първо за партията си, после за своите партийни другари.

Решението му да бъде независим, е за да избегне диктата от партийните централи. Според него свободата и финансовата необвързаност могат да направят отношенията с гражданите други и да върнат доверието им в управляващите.