прогноза за времето
прогноза за времето / DarikNews.bg
През страната, от запад на изток, ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. Значителни количества ще има в Северозападна и Централна България. 

Предупреждението е в сила за областите Габровска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска, Търговищка и Разградска. Според синоптиците в тези райони с преминаването на добре изразен студен фронт ще има силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки. Очакваните количества валежи са 35-65 мм за 12 часа.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува хладен въздух. 

Температурите ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 19 и 24 градуса. В Област Габрово максималните температури ще бъдат 23 градуса. 

Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки. В отделни райони количествата на валежа ще са значителни. Ще духа силен, временно бурен северозападен вятър, само по най-високите върхове преди обяд ще е южен.
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg