Проекти за 600 000 лева в Селиево
Проекти за 600 000 лева в Селиево / netinfo
Община Севлиево получи одобрение за финансиране ремонта на Дома за стари хора в село Добромирка и на Спортна зала „Дан Колов” по проект “Красива България”. Стойността на всеки един от проектите е 300 000 лв., от които 67% - 201 000 лв., ще бъдат съфинансирани от бюджета на общината. Ремонтните дейности в Дома за стари хора включва саниране на сградата, цялостна подмяна на дограмата и вътрешен ремонт. Ще бъде подменена част от подовата настилка и осветлението. В Спортна зала „Дан Колов” се предвижда поставяне на хидро- и топлоизолация на покрива и цялостна подмяна на фасадната дограма.

На вчерашното си заседание общинските съветници дадоха съгласие за участие на община Севлиево в обявената извънредна сесия по проект „Красива България” по мярка 02-02 „Спешно подпомагани на социални домове”. По тази мярка администрацията ще внесе проект за ремонт на Дома за възрастни с физически увреждания в с. Столът. Общата стойност на разработката възлиза на 500 000 лв., от които 20% се съфинансират от общинския бюджет. Проектът включва изграждане на рампа, подмяна на дограмата, ремонт на покривната конструкция, външна изолация, ремонт на сервизните помещение и кухнята, подмяна на подови настилки, осветление, радиатори и котел.

В началото на февруари кметът на общината Йордан Стойков ще подпише меморандума с Министерството на труда и социалната политика по проект „Красива България”.