Полицейска акция притесни габровци
Полицейска акция притесни габровци / netinfo

Повече от три часа продължи специализирана полицейска операция на НСБОП в центъра на Габрово. Тя започна малко след 16 и приключи във вечерните часове на вчерашния ден. При акцията бе задържан водач на лек автомобил Опел Вектра. Мъжът бе заведен в микробус Фолксваген, спрян на мястото на операцията. В него той престоя  над три часа.

Според очевидци заедно със задържания в Опела са пътували възрастна жена със своето внуче – момиче на около 8 години, което е било потресено от случилото се. Запознати казаха за Дарик, че бабата е прекарала наскоро инсулт. От полицията е била извикана линейка на спешна помощ, заради влошеното здравословно състояние на жената и стресираното момиченце.

Те са отказали преглед.

По време на полицейската операция са нанесени незначителни материални щети на четири автомобила. При задържането на мъжа от Опела, колата е продължила по инерция и е блъснала спрял пред нея Москвич. Друг автомобил е ударил колата пред него заради отклонено внимание на водачката. Все още няма официална информация от полицията за проведената акция.