Отложиха дело срещу габровец, убил свой връстник
Отложиха дело срещу габровец, убил свой връстник / netinfo

Габровският Окръжен отложи делото срещу 32-годишния Ивайло Енчев, обвинен в убийството на свой връстник преди близо 2 години. Мотивите за отлагането са назначаването на психиатрична експертиза на обвиняемия. Сутринта на 9 май 2007 г. убиецът качил в колата си Иван Атанасов, за да отидат до близкото село Дебел дял. По пътя се скарали за 1400 лв., които Енчев дължал на убития. Длъжникът извадил щанга и  убил своя познат, а по-късно вечерта заровил тялото в гориста местност на около 2 км от селото.

 

Атанасов бе обявен за общодържавно издирване няколко дни след изчезването му. Дори имаше съмнения, че е заминал на работа в чужбина. Тялото бе открито едва в началото на април  миналата година, след самопризнания на убиеца. Няколко дни преди това Енчев е задържан в друг град, след като е бил обявен за национално издирване.

 

Родителите на убития са конституирани по делото като граждански ищци. Искът им е  за по 100 хиляди лева обезщетение за всеки за нанесени неимуществени вреди. Предишното дело средата на февруари беше отложено заради неявяването на един от свидетелите