Откриват реновираните с европейски средства обекти
Откриват реновираните с европейски средства обекти / Дарик Габрово, архив

 

Обновената зала "Възраждане", ремонтираната Регионална библиотека "Априлов- Палаузов" и Домът за стари хора с увреждания "Маркотея" ще бъдат официално открити в понеделник, съобщи кметът на Габрово Николай Сираков. Сред официалните гости ще бъдат Министърът по управлението на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, зам. министърът на културата Тодор Чобанов, Иво Маринов- зам. министър на икономиката, енергетиката и туризма, Красимир Попов- зам. министър на труда и социалната политика, Ваня Симеонова- зам. министър на труда и социалната политика, както и народни представители.

За откриването на реновираните с европейски средства обекти ще пристигнат и директорът на фонд ФЛАГ Емил Савов и изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова.

Библиотеката ще бъде официално открита от 13 часа, Домът за стари хора с увреждания "Маркотея" от 15.30 часа и зала "Възраждане" от 17 часа.

"Постарали сме на всяко едно от местата да направим демонстрация, за да покажем за какво са вложени европейските средства и до какво водят те", каза кметът Николай Сираков.