Карайте внимателно по пътя Русе-В.Търново, проверяват трафик броячите
Карайте внимателно по пътя Русе-В.Търново, проверяват трафик броячите / снимка:АПИ

От 16:00 часа на 13 април, последният работен ден преди четирите почивни дни за Великден, между 16:00 ч. и 20:00 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Целта е да се повиши безопасността на движение и пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за водачите на леки автомобили.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа: „Коритна“ – Велико Търново – Шумен; Русе - Велико Търново.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 17 април /понеделник/, от 14:00 ч. до 20:00 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Всички тунели на автомагистралите са измити и почистени преди началото на Великденските празници. Ремонтите по основните направления е планирано да приключат преди дните на очаквания интензивен трафик.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, като спазват стриктно въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.