/ DarikNews.bg

Общински съвет реши да отпусне финансова помощ в размер на 2500 лв. на Павлина Василева за извършване на спешна операция на дъщеря й Петя Петкова. Средствата са от предвидения финансов ресурс в общинския бюджет за 2018 г. за подкрепа на лица със здравословни проблеми. Предложението влезе като извънредна точка от дневния ред на заседанието.

Петя Петкова е на 16-годишна възраст, ученичка в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, със сериозни заболявания и редица увреждания по костите и ставите. Претърпяла е множество операции в страната и чужбина, за които е било заплащано от Фонда за лечение на деца, а част от тях са били поемани и на собствени разноски. Към момента Петя се нуждае от спешна операция.

Паралелно с нейните здравословни проблеми, майката Павлина Василева също е със сериозни здравословни проблеми и е в дългосрочен отпуск по болест. Бащата Евгени Борисов няма възможност да работи, поради необходимостта от непрекъснати грижи за детето. Семейството е в затруднено социално-икономическо положение.