Областният управител кани министър Дянков на работна среща за изграждането на Музей на модерното изкуство
Областният управител кани министър Дянков на работна среща за изграждането на Музей на модерното изкуство / Дарик Габрово, архив

Инициативен комитет, ангажиран с реализирането на Музей на модерното изкуство на името на Кристо Явашев ще бъда създаден в Габрово. Областният управител Мариян Костадинов е поканил в началото на следващия месец министър Симеон Дянков на работна среща, на която ще се учреди и комитетът. След проведени разговори от народния представител Галина Банковска с министъра на финансите, той е изразил готовност да подкрепи инициативата за създаването на Музей на модерното изкуство на името на Кристо Явашев.         

„Радвам се, че освен „Нашето ПО-ГОЛЯМО Габрово" и всички ние, които сме обединени около осъществяването на този дългогодишен проект, имаме подкрепата не толкова на Вицепремиера, колкото на човека Симеон Дянков. Смятам, че ако всички заинтересовани, в лицето на Галина Банковска, министър Дянков, министър Рашидов, кметът на Габрово Таня Христова, Иван Господинов и защо не всеки, който има конкретно и ясно предложение, седнем на една маса и сериозно обсъдим възможностите Музеят да не е само мечта и проект, може да стане и реалност." - каза областният управител по повод отправената покана.