Нова линейка за Центъра за спешна помощ в Габрово
Нова линейка за Центъра за спешна помощ в Габрово / netinfo
Нова линейка получи Центърът за спешна медицинска помощ в Габрово. Реанимобилът е марка “Ситроен” и разполага с вакуумна и кислородна инсталация, функционални носилки, в т.ч. и за пациенти с травми на гръбначния стълб, климатизирана санитарна част и допълнително медицинско оборудване, което включва електрокардиограф, дефибрилатор, инфузионни помпи за спринцовки, мобилен респиратор и спешна чанта. След задължителната регистрация в КАТ линейката ще остане във филиала в Габрово.

От началото на тази година местният център за спешна помощ е получил 6 нови реанимобила. Според неговия директор д-р Георги Шандурков, ако се доставят още две линейки автопаркът на спешна помощ в областта ще бъде обновен на 100%.

На специално тържество пред Храм-паметника „Ал.Невски” министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев връчи вчера ключовете на 55 нови линейки за 28-те Центрове за спешна медицинска помощ в страната. Очаква се до 15 октомври общият брой на доставените линейки да достигне 104, 40 от които с висока проходимост. Общата стойност на доставените линейки и допълнителното медицинско оборудване е 10,078,936 лв.