Николай Василев: Смешно е да се иска оставка на министър заради проблеми в друг ресор
Николай Василев: Смешно е да се иска оставка на министър заради проблеми в друг ресор / netinfo
"Държавната администрация е готова за евровота. Проведени са всички обществени поръчки има и определени изпълнители. Не виждам никакви рискове за момента извън нормалните за тези избори".Това обяви в Габрово министър Николай Василев.

5300 са съкратените до този момент служители в администрацията. Съкращението е засегнало министерствата и техните второстепенни разпоредители без областните администрации и общините. "Личното ми мнение е, че не трябва в никакъв случай да има увеличение на щата в тях. Необходимо е да се търси по-голяма оптимизация и в общинските администрации. Вече е възможно при извършване на съкращения фонд работна заплата да остава и да се преразпределя",каза още министър Василев.

По повод искането на оставката му министър Василев коментира,че хората, които критикуват Наредбата за регулация на заплатите в публичния сектор не я познават и не знаят, че тя дава възможност за увеличение на възнагражденията.

"Смешно ми е, че заради проблеми в един ресор се иска оставката на министър от друг ресор Това не ми се беше случвало досега", каза още министър Василев.

Той участва днес в Габрово в среща с представители на Националната асоциация на секретарите на общини. По-късно се включи в дискусия с областните управители и кметове от Северен централен район за планиране.