Младеж укривал марихуаната си в тонколона на компютър
Младеж укривал марихуаната си в тонколона на компютър / DarikNews.bg

Двама младежи са задържани при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. На ул. "Дедерица" в Севлиево е спрян за проверка автомобил, управляван от 20-годишен севлиевец.

При извършената проверка за употреба на наркотични или упойващи вещества техническото средство е отчело положителен резултат към метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, като лицето е отказало кръвна проба.

В РУ Севлиево е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б ал.3 от НК. При последвало претърсване в лекия автомобил и в жилището на младежа е намерена и иззета суха листна маса, реагираща на марихуана, с общо тегло над 300 гр.

Марихуана е открита и при претърсване в жилището на 23-годишен младеж от Севлиево. Младежът държал в тонколона на компютър си топчета със зелено-кафява растителна маса (с тегло 40 грама), обвити в черен полиетилен.

При извършения полеви наркотест растителната маса реагира на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от НК. Спрямо лицата е приложена полицейска мярка „задържане” за срок до 24 часа.