/ Община Габрово

Международният фестивал на хумора и сатирата поднови лейбъла си EFFE. EFFE Label е европейският знак за качество за международни фестивали, които се отличават с атрактивност, ангажираност в областта на изкуствата и участието на общността. Той е признание и аплауз от европейската фестивална общност, а кандидатстването става всяка година. За периода 2017/2018 г. носителите на марката EFFE са 715.

Покажете, че сте душата на Карнавала!

Сега подновената марка EFFE ще е актуална през 2019/2020 година. Чрез нея Международният фестивал на хумора и сатирата и Карнавалът имат достъп до мрежа от професионалисти, различни събития и информация от Европейската асоциация на фестивалите. Марката за качество може да се използва във всички презентационни материали, а тази година притежателите ѝ имат възможност да създадат свой профил в огромна платформа с най-интересните европейски фестивали, календар и събития.  

Мобилно приложение "Карнавал Габрово"

Международният фестивал на хумора и сатирата и Карнавалът кандидатстваха и за наградите EFFE. Отличилите се избират сред притежателите на марката EFFE като част от критериите са иновативност, устойчивост, ангажираност и участие на общността, развитие на културния продукт в града, експертиза. Резултатите ще станат ясни в началото на месец април.