Лекция Да поговорим за остеопорозата ще бъде изнесена в петък
Лекция Да поговорим за остеопорозата ще бъде изнесена в петък / netinfo

Лекция на тема “Да поговорим за остеопорозата” ще изнесе в петък, на 18 юли, специалист по обща медицина и общопрактикуващ лекар- д-р Пламен Латев. Лекцията се организира от Асоциация “Жени без остеопороза” - неправителствена пациентска организация, член на Международната фондация по остеопороза, от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и със съдействието на Община Габрово. Срещата ще се проведе от 14 часа в залата на Община Габрово.

На срещата са поканени да присъстват граждани от града и областта, които ще бъдат запознати със същността на заболяването, профилактиката, диагностиката и лечението. Беседата е част от проект на Асоциация “Жени без остеопороза” в партньорство с Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, насочен както към членове на пациентската организация, така и към всички, които се интересуват от актуалните измерения на превенцията, диагностиката и лечението на остеопорозата.

Какво представлява това социално значимо заболяване, как се диагностицира, как да се предпазим и как да се лекуваме, какви възможности предоставя пациентската организация на жителите на община Габрово, ще научат присъстващите на лекцията на д-р Пламен Латев. Той ще отговаря и на въпроси от аудиторията. Ще бъде съобщена и актуална информация за дейността на Асоциация “Жени без остеопороза” в страната през летните месеци.