Иззеха рибарски мрежи, шаран и бял амур от севлиевец
Иззеха рибарски мрежи, шаран и бял амур от севлиевец / ИАРА

 

36- годишен мъж от Севлиево е уличен за поставянето на две рибарски мрежи в язовир в местността "Ряховски ливади" в землището на общ. Севлиево, съобщават от полицията. При извършена проверка на 22 януари на язовира е установено, че неизвестно лице е поставило в работно положение рибарските мрежи. От проведените оперативно издирвателни мероприятия, съвместно със служители на Изпълнителната агенция по горите във Велико Търново и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - сектор Габрово, е установен извършителят на деянието.

При извършена проверка на управлявания от него лек автомобил, са намерени и иззети две рибарски мрежи с обща дължина около 100 м., гумена лодка с гребла, сладководна риба "шаран" с общо тегло 12,200 кг и "бял амур" с тегло 4,300 кг.

На 23 януари са проведени допълнителни оперативно- издирвателни мероприятия от служители на Районно управление "Полиция" Севлиево, при които е установено, че мъжът съхранява в жилището си на ул. "Н. Д. Петков" в Севлиево гладкоцевна ловна пушка, калибър 12, марка "Anlаr", 21 ловни патрона - кал. 12. По случая работи Районно управление "Полиция" Севлиево.