Изложба под мотото Не на агресията
Изложба под мотото Не на агресията / netinfo
“НЕ на насилието и агресията” е мотото на изложбата, открита снощи в Севлиево. Нейни организатори са Центърът за борба с агресията, Община Севлиево и инспекторите от Детска педагогическа стая.

Необичайната експозиция съдържа снимкови, текстови и видеоматериали за всички разновидности на наилието, срещу което никой не е застрахован. Фотосите показват шокиращи случаи на агресия между деца и срещу деца, спортно хулиганство, престъпления, извършвани от деца.

Посетителите на изложбата ще видят снимки и за претъпленията срещу деца, за кражбите, за компютърните престъпления. “Насилието и агресията са проблем, който много силно засяга нашето общество и борбата с него трябва да бъде един от приоритетите за всички”, каза на откриването началникът на РПУ Севлиево главен инспектор Иван Узунов.

Изложбата, съдържаща копия на материали от Музея на МВР, бе открита със съдействието на собственика на фирма “Хелос” Костадин Костадинов. Експонатите ще останат в Дома на културата “Мара Белчева” до края на месеца, след което експозицията ще бъде преобразувана в “пътуваща”, за да могат децата, учещи в селата от Севлиевска община да я разгледат.